keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Pakollinen liukuhihnasushipostaus

Hienot sushiravintolat ovat Japanissa (ja muuallakin) monesti hintatasoltaan tyyriimmän puoleisia. Onneksi kaltaiselleni rahvaalle väelle on kuitenkin tarjolla myös edullisempia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi ns. liukuhihnasushiravintolat. Kyseisten ravintelien kantava idea on että istumapaikat on aseteltu kapoisen liukuhihnan varrelle, jonka kyytiin kokit asettelevat kiertoon erinäisiä herkkupaloja. Hihnalta asiakas voi vapaasti poimia mieleisensä annoksen ja pistellä sen tyytyväisenä poskiinsa.  Laskutus tapahtuu jälkikäteen lautaspinon perusteella. Monissa ravintoloissa on käytössä lautasten värikoodaus, jossa annoksen alla olevan lautasen väri kertoo sen hinnan (esim. siniset lautaset 200 jeniä). Joissain ravintoloissa saattavat taasen kaikki annokset olla puolestaan 100 jeniä.

Ohessa muutama videopätkä joulukuisesta reissustani yo. kuvaksen mukaiseen ravintolaan.

2 kommenttia:

  1. Kävin exäni kanssa "kaiten chuukassa", eli liukuhihnakiinalaisessa syömässä Odaibassa Tokionlahdella. Se ei ollut erityisen pahaa, mutta se Shinjukun liukuhihnasushi oli hirveää. Liian kuivaa.

    Sushista kannattaa kyllä maksaa, kun ei se kumminkaan tule maksamaan kuin suomalaisravintolan verran.

    VastaaPoista
  2. Eipä sushia ihan joka päivä tosiaan tule syötyä, joten kaipa siitä sen tuhat jeniä enemmänkin raaskii pulittaa. Kaiten chuukaan en ole törmännytkään. Toi sushimesta missä käytiin, eli くら寿司, ei ollut puolestaan yhtään hassumpi. Asiakkaita oli niin runsaasti ettei riisi pahemmin ehtinyt kuivumaan.

    VastaaPoista