lauantai 29. tammikuuta 2011

Osaka Spa World

Nyt kun varpaidenvälit on saatu paranneltua oli aika uhmata kohtaloa ja suunnata parantelemaan korvienväliä Osakan Spa World -kylpyläkompleksiin. Saman katon alle on onnistuttu kokoamaan kylpy- ja saunakonsepteja maailman eri kolkista. Kylpylän yhteydessä toimii lisäksi myös hotelli, ja jos paikkaa pitäisi kuvailla niin Las Vegas kohtaa Naantalin/Ikaalisten kylpylän osuu melko lähelle.

Suihkulähde sisäänkäynnin edessä.
Käynnissä oli tuhannen jenin kampanja, joten kylpeminen kevensi kukkaroa ainoastaan vajaan 10 euron verran. Lisäksi perille pääsi kämpiltäni junalla noin tunnissa. Siispä menemättä jättäminen ei ollut vaihtoehto.

Spa World ja tonninkampanjan mainosbanneri.

Kylpylää kerroskaupalla.
Tarjolla oli monenmoista kylpyä ja saunaa, eikä huomautettavaa juurikaan jäänyt. Pientä moitetta voisi antaa saunan lämpötilasta, joka olisi voinut olla hieman enemmän kuin 60-astetta. Eikä saunan lattiaa ja LAUTEITA (!!!) olisi kenties tarvinnut päällystää eteismatoilla.

Kylpylä on jaettu aasialaiseen ja eurooppalaiseen osastoon, joista aasialainen on varattu parittomina kuukausina miesten käyttöön, kun taas naiset pääsevät kylpemään tuolloin eurooppalaisittain. Itseni on hankala arvioida kuinka hyvin aasialaiset kylvyt ja saunat vastasivat esikuviaan, mutta helmikuussa olisi mahdollisuus mennä testaamaan eurooppalaista osastoa jossa on tarjolla myös suomalainen sauna. Pitääkin ottaa oma vasta ja saunajuomat mukaan.

5 kommenttia:

  1. Tunti menosuuntaan että pääset kastelemaan itsesi kymmenellä eurolla?!? Paikallisiin olosuhteisiin tutustuneena olen ihan aidosti ja sarkasmittomasti todella kateellinen! Lähimmälle onsenille on minulle kahden tunnin menomatka, mutta variksille vaivaiset kahdeksan kilometriä! #%tun vuoret...

    Suomalainen sauna? Vettä kivien päälle? Uskon vasta kun itse näet.

    VastaaPoista
  2. Eiköhän tästä lähempääkin löydy jotain hieman traditionaalisempia onseneita, mutta kävinpä katsastamassa tuon paikan kun eräs kaveri sitä kehui. Lähin sentou on kymmenen minuutin kävelymatkan päässä, mutta siellä en ole vielä tullut käyneeksi.

    Itseänikin epäilyttää tuon saunan suomalaisuus, mutta pakko se on varmaan käydä joskus koeajamassa ;)

    VastaaPoista
  3. "Suomalaisia" saunoja löytyy kyllä liki joka onsenilta (ainakin isommilta), ja onhan ne siinä mielessä suomalaisia etteivät oo ainakaan höyrysaunoja. Monet isommat puljut tuntuvat tarjoavan myös "löylysauna"-tuokioita, joissa kiukaalle kaadetaan jotain tuoksuvaa nestettä, ja sen jälkeen kylpyorja heiluttelee pyyhettä tarjotakseen kuumia väreitä ja levittääkseen aromit saunatilaan. Omasta mielestäni löyly on kyllä vähän eri asia, ja "löylysaunakin" taitaa olla Vasei-fingoa...

    Suosimassani Tošimaenin Nivanoju-kylpylässä (jossa on iso uimapuvullinen allasosasto, näppärää jos on liikkeellä eri sukupuolta olevan seuralaisen kanssa) rituaali tunnetaan nimellä "Aufgas", mutta pyyhemestari väittää silti sen olevan peräisin Suomesta.

    Maaliskuussa lienee muutto edessä, sen jälkeen lähimmälle onsenille onkin matkaa jopa 700 m...

    VastaaPoista
  4. Geneerinen kylpylä (sentou) löytyy kyllä salinkin yhteydestä. Tällainen kausilippuinen pääsee ilmaiseksi ja saa jalkasilsatkin kaupan päälle, mutta eipä tuo oikein kiinnosta (voiteet on niin pirun kalliita). Oikea onsen tai jopa rotenburo (ulkoilma-onsen) on kyllä mieleen, sellaiselle matkaa vaikka tunteja.

    VastaaPoista
  5. Luke:

    Se on jännää miten tosiaan välillä törmää näihin "suomalaisiin perinteisiin" joista ei itse ole tietoinen. Jos olet nähnyt kiukaalle kaadettavan edes jotain, niin olet ilmeisesti päässyt täällä lähemmäs oikeita löylyjä kuin mitä moni meistä ;)

    700 m ei kuulosta yhtään hassummalta.


    Acjama:

    Oikea onsen pesee tosiaan kaiken maailman sentout ihan mennen tullen.

    Jalkasilsamysteeri puolestaan ratkesi eilen, kun astelin suihkusandaaleissani kuntosalin uima-altaalle. Hetken räpiköityäni tuli eräs henkilökunnan jäsen huomauttamaan että altaan reunalle jättämieni suihkusandaalien käyttö on kokonaan kielletty.
    Kysyessäni syytä käytännölle sain vastaukseksi ainoastaan 申し訳ございません. ***** otsassani menin sitten kyselemään aulasta loogista selitystä käytännölle, ja muistin myös mainita miten käy jos ei käytä sandaaleja. Vastaus oli klassinen "検討させて頂きます", eli suomeksi "HV mulkvist, mikään ei tule muuttumaan". :)

    Eipä tarvitse ainakaan ihmetellä jalkasilsan yleisyyttä, jos siltä suojautuminenkin on kerran kiellettyä. Niin juu, ja tartunnan yhteydessä korvauskäytäntö on kuulemma "弁償をしかねます".

    VastaaPoista