torstai 13. lokakuuta 2011

McAamu

Heinäkuun lopussa sain kirjeen yliopiston asuntolaani, jossa ilmoitettiin että minun tulisi etsiä itselleni uusi majapaikka syyskuun loppuun mennessä. Syyskuun lopulla siirsinkin kamani uuteen osoitteeseen. Muuttoprosessi itsessään oli melkoinen, joten jätän sen tarkemman kuvailemisen seuraavaan blogikirjoitukseen. Muuton myötä vaihtui aamuinen 200:n metrin työmatkani vajaan puolen tunnin pyöräilyyn. Tämä sinänsä on ihan mukavaa vaihtelua ja heräämiseni onkin muuton myötä aikaistunut parilla tunnilla. Työmatkan varrelta löytyy myös useita ravintoloita, joista suunnilleen puolimatkassa sijaitseva McDonald's on tullut muutamana aamuna testattua.
Puolimatkan keidas.
Paikallisen ketjun yksi erikoisuuksista on ns. McAamu, eli "asa makku" paikallisella murteella. Ravintolaan voipi siis mennä mutustelemaan aamupalamenun erikoisannoksia, joita tarjoillaan aina klo 10:30 asti. Tarjolla on erinäisiä aamupalavariaatioita joissa sämpylän väliin on tungettu milloin kananmunaa ja pekonia milloin mitäkin. Vaikka en mikään suuri McFani olekaan, niin ainakin pannukakkuaamiainen vaahterasiirapilla oli yllättävän hyvä (vaikkei kenties terveellisemmästä päästä olekaan).
Ravintolarakennus ei atmosfääriltään suomalaisesta vastineestaan paljonkaan poikkea.
McAamiaisella tuskin tulee joka aamu käytyä, mutta kerran viikossa tai kahdessa se on ihan mukavaa vaihtelua aamurutiineihin. Aamupalamenustakin on vielä yli puolet kokeilematta, joten aamiasvalikoimaan en ole ainakaan vielä ehtinyt kyllästymään.
 
McAamiainen - kuvan annos 250 yeniä, eli nykykurssilla noin 2 euroa ja 35 senttiä.


2 kommenttia:

  1. Mitenkäs nyt noin kämpästäsi ulos lensit?

    VastaaPoista
  2. Noissa yliopiston kämpissä saa asua maksimissaan vuoden, joten ei siihen mitään sen suurempaa dramatiikkaa liity. Eipä kukaan noin halvasta kämpästä muuten pois muuttaisikaan.

    VastaaPoista