tiistai 24. tammikuuta 2012

Miksi Japanissa ei puhuta politiikasta

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulosten tultua tietooni erehdyin maanantaina ottamaan asian puheeksi labran jatko-opiskelijoiden kanssa. Pohjustukseksi mainittakoon että yliopisto jossa parhaillaan työskentelen on toistuvasti sijoittunut erinäisissä listauksissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Voisi siis olettaa että kyseiseen opinahjoon yltävät tulevaisuudentoivot olisivat sivistyneitä ja kenties jopa avarakatseisia. Tästä huolimatta keskustelumme vaalituloksen tiimoilta eteni samaan tapaan kuin kyseisen keskustelun odottaisi etenevän ala-asteen välitunnilla. Mainittuani toisen ehdokkaan seksuaalisesta suuntautumisesta olivat kommentit seuraavanlaisia:

Jatko-opiskelija #1: "No jos se (Haavisto) valitaan presidentiksi, niin sittenhän muiden maiden valtionjohto saa pelätä jatkuvia lähetely-yrityksiä" (käytetty sana oli itseasiassa "hyökkäyksiä", mutta suorakäännös ei oikein toimi)

Jatko-opiskelija #2: "Jos Suomen tuleva presidentti on homo, niin sittenhän ulkomailla luullaan että Suomessa kaikki on homoja"

Tässä vaiheessa huomasin ettei Japani välttämättä ole vielä valmis Haavistoon, ja päätin lopettaa keskustelun. Oli myös piristävää huomata että laboratoriomme tulevilla tohtoreilla on analyyttinen ja ennakkoluuloton tapa tarkastella ympäröivää maailmaa ja sen tapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti