maanantai 11. heinäkuuta 2011

Hedelmien geometriaa - summer edition

Marraskuussa esittelin blogin lukijakunnalle kuution muotoon kasvatettuja hedelmiä, joiden Suomen kielinen nimi jäi hieman hämärän peittoon (ilmeisesti se on persimoni tms.). Viime viikolla tuli kaupassa vastaan astetta kookkaampi kulmikas hedelmä.
Kulmikas vesimeloni. Huikeaa!
Persimoneista poiketen vesimelonit ovat melkoisen kookkaita, joten niiden kasvattaminen kuution muotoon saattaa jopa logistisesti olla järkevää. Pitääkin ensi kauppareissulla tarkistaa kuutiomelonin hinta. Jos vaikka ostaisin yhden kokeilumielessä.

4 kommenttia:

  1. Muistaakseni noita ostellaan lähinnä lahjoiksi, tuliaisiksi yms.

    Eivät siis ole arkipäivän juttu ja täten hinta on melkoisesti kalliimpi verrattuna normimelooneihin. En tosin muista mitä kertaluokkaa, mutta halpoja ne eivät olleet.

    VastaaPoista
  2. No mutta siinä tapauksessa voisin alkaa kasvattamaan noita parvekkeella. Niitä vois sitten myydä lähimarkettiin hieman kilpailijoita edullisemmin.

    VastaaPoista
  3. Oon nähny jutun, jossa kerrottiin että laittavat meloneita kuution muotoisiin laatikoihin käsin heti kun vähän kasvavat. Johan siinä on hommaa viljelijällä :D Eli ei ois ihme jos hintaa löytyis.

    Disneylandista, en kyllä muista mistä niistä, löytyy myös kurkkuja, jotka on kasvatettu Mikki Hiiren pään muotoisiksi. On näitä joka lähtöön.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa melko työläältä :)
    Ehkä jätän siis kuutiomelonien kasvattelun ammattilaisille. Mikki Hiiren pään muotoisia kasviksia en olekaan bongannut, mutta toisaalta en ole Disneylandissakaan tullut käyneeksi.

    VastaaPoista