maanantai 5. joulukuuta 2011

VOL - kannettava kaiutin

Marraskuun lopussa tarttui eräiden joulujuhlien arpajaisista matkaan jännä vimpain jonka esittelen seuraavaksi.

VOL Portable Speaker.
Kyseessä on pienikokoinen kaiutin, jonka voi liittää esimerkiksi mp3-soittimeen tai vaikkapa puhelimeensa. Härvelin on suunnitellut Hironao Tsuboi -niminen jamppa, josta en ainakaan itse ollut aiemmin kuullut. Kaverin nettisivuilla näyttäisi kuitenkin olevan melkoisen cooleja ja pelkistettyjä tuotteita. Myös kaiuttimen suunnittelu aina pakkausta myöten noudattaa samaa pelkistettyä linjaa. Pieni googlailu paljastaa että kaiutin on aikoinaan suunniteltu British American Tobacco -nimisen suuryhtiön laskuun. Kurkataanpa pakkauksen sisälle.
Pakkauksen sisältö.
Pakkauksen sisältä löytyy kaiuttimen lisäksi japanin kielinen ohjekirja, pieni mainoslehtinen, sekä USB-liitin ja normikuulokeliitin. USB-liitin on tarkoitettu laitteen akun lataamiseen. Käyttöaikaa luvataan kaksi tuntia. Pistetäänpä kaiutin pieneen testiin.
Kaiutin kytkettynä mp3-soittimeen.
Musiikki päälle ja kaiutin alkaa "soimaan". Ääni on suunnilleen sellainen kuin moiselta purkilta sopii odottaa - erittäin ohut siis. Mutta mutta... kun kaiuttimen asettaa kiinteää alustaa vasten, niin äänenlaatu paranee huomattavasti. Ei tämä vielä aivan hyvän läppärin kaiuttimien tasolle yllä, mutta siltikin positiivisehko yllätys. Muhkeiden bassosointujen ystävien ei kannata kuitenkaan vaivautua. Laitetaan vielä loppuun teksti pakkauksen kannesta, joka kaikessa surrealistisuudessaan on oudon piristävä:

"VOL: Abbreviation of volume. This
not only means volume, content,
magnitude of sound, etc., but also
directly means an "audio knob" of a
stereo, etc. In addition, "VOL" can
be associated also with a rotating
image, as it appears in such words
as "revolve" or "convolve"

2 kommenttia:

  1. Humm... ei bassoja, vai? Jos tuon laittaisi peltitynnyrin päälle? Tai tammipöydän? Tai Yamanote-linjan raiteelle (matkamusaa kaikille)?

    Ok, tähän päättyi Bad Science -osiomme.

    VastaaPoista
  2. Juu, pelkästään kiinteä alusta tuntuu jo auttavan. "Bad Science" is my middle name :D

    VastaaPoista