keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Jälkijäristyksiä

Itse järistys eivätkä sen paremmin jälkijäristyksetkään ole Kiotossa tuntuneet, mutta niiden sivuvaikutuksia on ollut huomattavissa. Henkilökohtaisesti suurimpia seuraamuksia on ollut ensiviikkoisen konferenssin peruuntuminen. Konferenssi oli tarkoitus järjestää Yokohamassa, eli siis Japanin Espoossa, mutta perjantaina ilmoitettiin ettei tapahtumaa tultaisi järjestämään. Varsin riemukkaan ilmoituksesta teki se tosiasia, että olin juuri torstaina saanut hiottua japaninkielisen esitelmäni valmiiksi. Eipä siis mennyt hukkaan sekään viikko töissä. 

Nettisivuilla oli kuitenkin muistettu mainita että konferenssiesitykset "lasketaan" pidetyiksi tapahtuman peruuntumisesta huolimatta. Turha siis odotella ilmoittautumismaksujakaan takaisin tilille. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä...

4 kommenttia:

  1. Kyselin japanilaisilta kavereilta, että ymmärtävätkö mitä tarkoittaa 等価交換. Yksikään ei tiennyt mitä ko. käsite tarkoittaa. Tuli hieman yksinäinen olo.

    Menikö paljonkin, vai maksoiko laitos?

    VastaaPoista
  2. Ei taida kuulua maan tapoihin :/
    Rahaa meni noin viitisen tonnia, ja laitos ei tietenkään maksanut. Ei mikään suuri summa, mutta oisin voinut muuhunkin käyttää. Hotellit sain onneksi peruttua ilman sanktioita, joten niistä ei tarvitse pulittaa.

    Päivärahoista olisi tullut sievoinen summa... asia jonka ajatteleminen ei ahdistusta lievitä :D

    VastaaPoista
  3. Joo, ei se 5000 paljon ole... jeneissä.

    Sinällään ihmeellistä tuo peruuttelu. Niin seminaarien kuin kulttuuritapahtumienkin kohdalla. Ei täällä nyt niin vaarallista ole, ja jos nyt iso paukku sattuisi kohdalle, niin ei se yksi luentosalillinen "reippaita" tutkijoita paljoa paina.

    Tuskin tuo seminaari niin paljoa sähköäkään olisi kuluttanut, että sillä säästöllä peruutus olisi perusteltua.

    VastaaPoista
  4. Joo, no olisihan tuo ollut melkoisen iso tapahtuma, joten voin hyvin kuvitella että kohdalle osuva kuuden tunnin sähkökatkos tms. saattaisi haitata ohjelman läpivientiä. Mutta olisihan järjestäjillä tässä ollut aikaa tuohonkin varautua.

    Mahtaa tehdä hyvää maan taloudelle, kun kaikkien tuhojen ja turistien kaikkoamisen päälle vielä peruutetaan suuret tapahtumat.

    VastaaPoista