keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Terveystarkastus 2

Tänään tuli taas käytyä yliopiston vuosittaisessa terveystarkastuksessa. Johan viime käynnistä olikin vierähtänyt reilut neljä kuukautta. Homma hoitui saamaan tyyliin kuin viimeksikin, sillä erotuksella etten joutunut erikseen matkustamaan pääkampukselle. Yliopiston lääkintätiimi keuhkoröntgenautoineen oli nimittäin saapunut turvaamaan terveyttämme viereiseen rakennukseen. Vikaa ei miehestä löydetty ja onnistuin jopa puhumaan itseni ulos röngenkuvailusta, joten aikaakaan ei tähän leikkimiseen tarvinnut juurikaan uhrata.
Kyselin myös hieman lääkärisedältä että miksi niitä keuhkoröntgenkuvia niin hanakasti otetaan. Vastauksena sain kuulla tarinoita vanhoista tuberkuloositapauksista, sekä jostain toisesta taudista jonka japaninkielinen nimi meni kuitenkin hieman ohi. Olisikohan ollut keuhkoahtauma tms. Setä jutteli  myös jotain keuhkosyövän etsimisestä, mutta enpä tosin tiedä paljonko röntgenkuvat tähän auttavat.

Aamupäivän piristys oli respan tätien reaktio, kun kirjoitin nimeni japanilaisia äänteitä kuvaavilla tavumerkeillä, eli katakanalla. Se oli heille jotain aivan käsittämättömän hienoa. Kyseisen merkistön opetteluun kuluu kuitenkin vajaa viikko, joten reaktio oli ehdottoman perusteltu.

2 kommenttia:

  1. Itse pääsin vatsakuvauksesta syömällä aamiaisen.

    Minua hieman ärsyttää tuo japanilaisten asenne olla "hirveän yllättyneitä" tuommoisista pikkuasioista kuten ulkomaalaisten kirjoitustaito. Eräskin oli erityisen otettu kun "osaan japania ja englantia". Onneksi meni hiljaiseksi kun sanoin osaavani myös äidinkieltäni (niitä molempia) siihen päälle. En osaa ihan täydellisesti vielä suhtautua turhaan kehuiluun, koska onhan se hiukan loukkaavaakin.

    VastaaPoista
  2. Toi on kyllä niin totta. Se on ihan kivaa ne ekat pari kertaa, mutta sitten kun jamppa nro 456366345 alkaa ylistää japaniasi heti pelkän konnichiwan sanomisen jälkeen, niin kyllähän se syö miestä. Olen itse nykyään sillä linjalla, että kun joku japanilainen kehuu kielitaitoani, niin alan vastavetona kehua miten hyvin hän itse puhuu japania. Se yleensä vetää kysyjältä maton alta ja tilanne laukeaa.

    VastaaPoista