tiistai 16. marraskuuta 2010

Kirje joulupukilta - the inevitable sequel

Viime viikolla kuntosalilta palatessani huomasin hissin viereisessä lomakehyllyssä tutunnäköisen lomakkeen. Asiaa lähemmin tutkittuani huomasin että kyseisen lapun täyttämällä pystyi tilaamaan kirjeen joulupukilta. Kyseessä ei kuitenkaan ollut sama lomake kuin viimeksi. Lomakkeissa oli nimittäin yksi perustavanlaatuinen eroavaisuus. Nimenomainen joulupukki ei ollutkaan tuntemamme iloinen punanuttu vaan ... ... ... suojatkaa selustanne ... ... ... tämä pukki tuleekin RUOTSISTA!!!
Kyllä nyt ovat menneet japanilaisilla puurot ja vellit sekaisin. Ei joulupukki nyt ainakaan Ruotsista tule. Moinen jouluperinteiden suoranainen pilkkaaminen pistää niin vihaksi etten pysty hillitsemään itseäni... on ... pakko ... manata ...  ... ... ruotsiksi ... ... "KATTEN OCKSÅ!!!" ... ... ... "PILSNER OCH PLÄTTAN!!!"... ... huh kylläpäs helpotti. Pahoitteluni äskeisestä tunteiden purkauksesta. Se oli aiheetonta, eikä tule enää toistumaan.

Joulupukkia markkinoivia tahoja näyttäisi siis olevan Japanissa useampiakin. En tosin tiedä kuka on ollut markkinoilla ensin. Kenties ruotsipukin kirjeet on tarkoitettu tilattaviksi tuhmille lapsille. Laboratoriossa vieraileva norjalainen professori oli puolestaan vankasti sillä kannalla että pukki on kotoisin Norjasta, joten Suomi ja Ruotsi eivät näemmä ole ainoita joulupukista kilpailevia maita.

4 kommenttia:

  1. Muista myös tuo salainen ihmemaa nimeltään pohjoisnapa. Tuon virheellisen teorian (kuten monen muunkin) suurimpana kannattajana heiluu ameriikan juntit.

    VastaaPoista
  2. Pohjoisnavalla taitaapi asustella muovinen ystävämme itse "Coca Cola" -pukki™. Amerikan pukki on asioista niin pihalla että tuo lahjatkin lapsille vääränä päivänä.

    VastaaPoista
  3. Britit laittaa Joulupukin sekä Pohjoisnavalle että Englantiin, ja joku Ukrainakin (vai oliko se Kirgisia, mikälie) omii Joulupukin. Joulupukista käydään vielä verisiä sotia, sanokaa minun sanoneen!

    VastaaPoista
  4. http://www.youtube.com/watch?v=Ei69bYwwCvc

    VastaaPoista