sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kämppä - osa 2

Pelko pois! Unettomat yöt ovat nyt historiaa, sillä tässä tulee kauan odottamanne jatkokertomus. Huonomuistisimmat fanit voivat kerrata ykkösosan sisällön täältä. Kuten viimeksi kävi ilmi, huikean kattohuoneistoni kaakkoissiivessä sijaitsevat makuutilat sekä parveke. Tänään esitellään asunnosta loput.

Aloitetaan eteisestä, jonka tarkkaan harkitut värivalinnat luovat avaruutta ja lämpöä ahtaaseen tilaan:
Heti eteisen viereen on sijoitettu kylpyhuone, joka on mallia moduli:
Nyt ei tarvitse enää mennä ruotsinlaivalle asti nauttiakseen autenttisesta ruotsinlaivatunnelmasta.

Keittiö on kalustettu viimeisten trendien mukaisesti. Kuten kaikki tietävätkin, niin tänä syksynä 70-luku on taas muotia:
Oikeassa reunassa näkyvä induktioliesi on oikeasti hemmetin näppärä keksintö. Perussähköliedestä ei voi edes puhua samassa lauseessa.
Jääkaappi ja mikro eivät sentään ole 70-luvulta.
Viimeisenä olohuone, jonka nurkkaan sijoitettu sohva sopii myös mukavasti asunnon 70-lukuiseen sisustusteemaan:
Sohva on myös epämääräisten tahrojen peittämä, mutta mitä vähemmän tiedän niiden alkuperästä sen parempi.
Olohuoneen-/keittiönpöydästä on muodostunut asunnon de facto operatiivinen keskus. Niinpä lähes kaikki tärkeät päätökset tehdään tämän pöydän ääressä.

Johtuneeko isoista parvekkeelle johtavista lasiovista (ei puhettakaan tupla- saatika triplaikkunoista), mutta asunto on näin kelien viilennyttyä osoittautunut pirun kylmäksi. Tämä tosin on melkoisen normaalia Japanilaisissa asunnoissa, mutta se tieto ei paljoa lämmitä kun aamulla sängystä noustessa huoneen lämpötila on 16-astetta.

5 kommenttia:

  1. Haha! Sun keittiön kaapisto on lähes samanlainen kuin minulla. Ainoana erona että mun "koriste"listat on (myrkyn)vihreät... se toinen muotiväri 70-luvulta.

    Minunkin asunto tasaantuu hyvin nopeasti samaan lämpötilaan ulkoilman kanssa, jos ilmastointilaitetta ja kotatsua ei pidä päällä. Voimme vain lohduttautua sillä että säät eivät ole (vielä) kohtuuttoman kylmät.

    VastaaPoista
  2. Kai teilläkin on reikä kämpän seinässä? Meiltä ainakin löytyy sellainen, suora putki ulkoilmaan siis. Tarkoituksena on ilmeisesti estää asunnon liika kostuminen (ihan kannatettava idea sinänsä, pari kertaa on kaapeista löytynyt hometta), mutta näin syystalvella olisi kiva jos räppänän saisi jotenkin suljettua. Mitään tällaista mahdollisuutta ei kuitenkaan ole aukkoon suunniteltu, ja sitä peittää vielä mahdollisimman hankalan mallinen ritilätsyntappi. Onneksi reikä on sentään vain olohuoneessa...

    Tostaiseksi tilanteeseen on puututtu vain kasaamalla kamoja reiän eteen, mutta ehkäpä joku patenttiratkaisukin olisi keksittävissä...

    VastaaPoista
  3. Tatu > Unohtuipa viimeksi toivottaa uusi lukija tervetulleeksi, joten tervetuloa. Olen itsekin käynyt välillä väijymässä sinun blogiasi.

    Kaikista mielenkiintoisinta tässä asunnossa on, että se tuntuu rikkovan termodynamiikan toista pääsääntöä. Makuuhuoneessa on nimittäin järjestään muutamaa astetta viileämpää kuin olohuoneessa. Ehkä termodynamiikan lait eivät päde Japanissa.

    Tänäaamuna herätessäni oli makuuhuoneessa 14-astetta, joten hieman pelottaa miten käy kun kelit vielä tästä viilenevät.


    Luke > En ole ainakaan löytänyt mitään ulos asti johtavaa reikää. Nettipiuhaa varten on seinään kuitenkin tehty tyylikkäästi nyrkinkokoinen reikä, eikä mulla ole oikestaan mitään hajua mihin kaikkialle se on kytköksissä. Lähinnä olen toivonut etteivät väliseinät ole hirveän pahasti homeessa...

    VastaaPoista
  4. Hei ihan kuin sulla ois just samat verhot kun mulla! Nitorista halvimmat :)

    14-16 astettahan on vielä lämmintä. Odottelen itse innolla niitä talvisia aamuja kun on se 5 astetta. Herääpä ainakin nopeasti jos sattuu pääsemään sängystä ylös!

    Ei niitä tosin ollut kuin pari täällä Chibassa viime vuonna, mutta erityisesti vähän pohjoisemmissa ja vuoristoisemmissa paikoissa se <5 astetta on arkipäivää :o

    VastaaPoista
  5. Haalistuneen mintunvihreän kanssa ei voi mennä vikaan :) En kyllä tosin tiedä miltä vuosituhannelta noi verhotkin mahtaa olla. Eikös kankaiden valmistus mahtanut olla lähtöisin Aasiasta päin :p

    Hyy, 5-astetta kuulostaa hieman turhan kylmältä. Nyt on jo vaikeuksia nousta aamuisin. Pitää varmaan käydä ostamassa Uniqlo:sta joku sellainen pirun nallepuku, ja lisäksi hankkia yutanbo.

    VastaaPoista