maanantai 18. lokakuuta 2010

Kämppä - osa 1

Suurena suomalaisena tutkijana ei kämpän hankinta tuottanut suurempia ongelmia - ainakaan itselleni. Homma hoitui erittäin vaivattomasti paikallisen yliopiston henkilökunnan suosiollisella avustuksella. Täytin ainoastaan hakemuslomakkeen yliopiston asuntolaan, josta kämppä sitten järjestyikin.

Koska yliopiston kämppiä on tarjolla suhteellisen rajallisesti, jouduin "tyytymään" hieman normiyksiötä suurempaan perheasuntoon. Kyseessä on mitä ilmeisimmin kahdelle hengelle tarkoitettu huoneisto. Perustan oletukseni siihen tosiasiaan että vuoteita asunnosta löytyy kaksi.

Asuntoa voikin varmaan huoletta kuvailla kaksioksi, sillä sieltä löytyy makuuhuone, keittiö/olohuone, "kylpyhuone" sekä parveke. Tänään esittelyvuorossa ovat makuuhuone ja parveke. Sitten asiaan:

Kuten huomaatte, niin klaustrofobia ei ole ainakaan iskemässä ihan lähiaikoina.  Asunto on japanilaisin strandardein melkoisen iso. Varsinkin yhdelle hengelle. Mahtaisikohan respan täti katsoa pahalla mikäli aloittaisin pienen sivubisneksen ottamalla kämppään alivuokralaisen.
Taka-alalla näkyy liukuovin varustettu julmetun kokoinen "oshi´ire"-kaappi. Kalusteet ovat viimeisintä huutoa 70- ja 80-lukujen taitteesta.
Ylläoleva kuva antanee jotain osviittaa huoneen perällä sijaitsevan kaapin mittakaavasta. Kuvassa siis ovat matkalaukkuni, joissa toin n. 30 kg tavaraa Japaniin. Laukuista huolimatta kaappiin voisi vielä kevyesti majoittaa keskikokoisen meksikolaisperheen sekä Jari Sillanpään.
Makuuhuoneesta löytyy myös kirjahylly ja työpöytä. Kirjoja ei juurikaan tullut mukaan, mutta saapuessani tuli hyllyyn heiteltyä erinäisiä tavaroita. Niinpä hylly on vieläkin melkoisen kaaoksen vallassa, mutta eiköhän asia korjaannu viimeistään seuraavan muuton yhteydessä.
Lopuksi vuorossa paikallinen erikoisuus, eli parvekkeelle sijoitettu pesukone. Johtuen paikallisten asumusten varsin rajoitetuista tiloista ei ole olleenkaan epätavallista että pesukonetta ei saadakaan mahtumaan sisälle. Kerrostaloissa sopiva paikka löytyykin usein parvekkeelta, ja koska paikallinen ilmastokaan ei tällaiselle toiminnalle aseta rajoitteita, niin miksipäs ei. Sain itsekin tietää kyseisen pesukoneen olemassaolosta vasta kämppään ensikertaa saapuessani, joten se oli varsin positiivinen yllätys. Parvekkeelta löytyy myös pyykkinaru, enkä toistaiseksi ole löytänyt paidoistani guanotahroja.

Osa 2 on luvassa siis myöhemmin.

4 kommenttia:

  1. Aika halvalla meni. Näin siellä Kioton suunnalla, Tokiossa tuollaisesta saakin maksaa.

    Pesukoneiden alle laitetaan aina oma uima-allas, joten jos sellaista ei asunnosta löydy, kone joutaa parvekkeelle jossa se sitten saa valuttaa vetensä naapurin päälle.

    VastaaPoista
  2. Eipä tuo hinnalla ole pilattu. Osasyy edulliseen vuokraan lienee varmasti myöskin yliopiston omistus.
    Yksityisillä markkinoilla vastaavasta asumuksesta saa pulittaa moninkertaisen hinnan. Ei tokikaan yhtä paljon kuin Tokiossa...

    VastaaPoista
  3. Ei Jari tarttee enää kaappia. Se on jo tullut sieltä ulos. Pari pientä serbiperhettä sinne kyllä mahtuis mukavasti. Näyttää meinaan olevan "kaksikerroksinen" toi kaappi.

    VastaaPoista
  4. Mikäli kaappi ahdistaa, niin Jari voi toki vapaasti käyskennellä muuallakin asunnossa. Täällä nimittäin on tilaa vaikka muille jakaa. :)
    Kaappi on itseasiassa kolmikerroksinen, joten siinä on varmastikin tilaa keskiverto Helsikiläisyksiön verran.

    VastaaPoista