sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Viikonloppu

Ensimmäinen viikonloppu alkoi rattoisasti perjantaina kunniakseni järjestetyllä welcome partylla. Ohjelmassa oli ruokailu Kioton keskustassa sijaitsevassa ravintolassa labran työtovereiden kera. Koska yksi työntekijöistä on muslimi oli ravintolaksi valittu eräänlainen kalaruokiin erikoistunut izakaya.

Ilta sujui oikein mukavasti ja kaikilla oli mitä ilmeisimmin hauskaa. Kaksi labran maisteriopiskelijaa alkoi illan aikana juoda kilpaa, ja lopputuloksena toinen piti taluttaa pois ravintolasta. "Hassua" tästä teki se fakta, ettemme olleet ravintolassa kuin noin kaksi tuntia. Maassa maan tavalla.
Kuuleman mukaan kyseiset kaksi opiskelijaa ovat aina kisaamassa keskenään, eikä perjantai-iltainen näytelmä ole mitenkään normaalista poikkeava. Pitänee ottaa kamera mukaan seuraaviin juhliin.

Lauantaina tapasin Suomessa vaihtarina olleen H sanin Kioton aseman liepeillä. Kävimme katsastamassa aseman lähistölle pystytetyn uuden ostoskeskuksen, joka on ilmeisesti kaupungin suurin (näin ainakin luulen). Lisäksi sain hankittua itselleni kännykkäliittymän, joten nyt pitäisi löytää jotain paikallisia kavereita jotta kännykkä ei makaisi turhan panttina.

Tänään kävin katsastamassa sen toisen kuntosalin. Paikka oli Konami Sports Club, joka nimensä perusteella saattaisi ennemminkin olla jokin Nintendo -peli. Tarjolla oli vähemmän pintakiiltoa kuin edellisessä salissa, mutta vapaita painoja oli hieman enemmän eikä kukaan alkanut huutamaan minulle pukuhuoneessa. Lisäksi hintataso vaikutti edullisemmalta, joten päätin liittyä jäseneksi. Kuukauden jäsenyys salin ja uima-altaan rajattomalla käyttöoikeudella maksoi vain noin 60 euroa, joten hinta oli huomattavasti edullisempi kuin mihin olin etukäteen varautunut. Valitettavasti sali sijaitsee noin 25 minuutin pyörämatkan päässä, mutta säästyypähän sitten aikaa paikan päällä kun ei tarvitse enää lämmitellä.

Huomenna vietetään ns. Health and sports day:tä, joka on siis japaniksi 体育の日 (tai iku no hi). Se on kansallinen lomapäivä, joten en ole täysin varma kuuluuko minun mennä töihin vai ei. Ajattelin kuitenkin mennä aamulla katsastamaan tilanteen ettei tule sakkoja.

2 kommenttia:

  1. Konami halvempana vaihtoehtona?!? Pray tell, sir, what is this parallel universe?

    Konamit ovat aina 13000 jenin molemmin puolen jopa firman alennuksella täällä Kanton alueella. Omani on 10 000 jeniä ja meillä on isoveli valvomassa ja kyselemässä että miten menee ja lisättäisiinkö painoja kunto-ohjelmaan.

    VastaaPoista
  2. http://information.konamisportsclub.jp/004023.html
    Tuossapa tuo.

    Tupla ゾーン hintaan 6550 yen/kk, joka sisältää siis kuntosalin ja uima-altaan. Pelkän kuntosalin rajattoman käytön olisi saanut hieman vajaalla viidellä tonnilla.

    Kyllä mullekin yritettiin tuputtaa jotain ohjelmaa, mutta sanoin että sellainen löytyy omasta takaa. Lisäksi kyselivät että onko mulle kertynyt liikaa kiloja vyötärölle. Tämä on toki ymmärrettävää, sillä painanhan lähes 70 kiloa.

    VastaaPoista