torstai 21. lokakuuta 2010

Tehokasta työskentelyä

Tänään iltapäivällä neljän maissa tuli yllättävä seisaus omiin hommiin, kun työkaverit ilmoittivat että on aika lähteä siivoamaan kampusaluetta. Niinpä kaikki työntekijät professoreita myöten kokoontuivat infopisteelle, jossa oli jaossa muovipusseja ja työhanskoja. Tämän jälkeen kukin laboratorio lähti siivoamaan heille osoitettua ulkoaluetta.

Kun ottaa huomioon että kyseinen yliopisto on pärjännyt kansainvälisissä yliopistovertailuissa huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi yksikään suomalainen opinahjo, tuntuu väkisinkin hieman oudolta että huippututkijoiden työaikaa haaskataan näinkin turhanpäiväisiin aktiviteetteihin. Lisäksi kampusalue ei alunperinkään ollut epäsiisti, joten suurin osa "roskista" mitä ihmiset pusseihinsa näyttivät keräävän oli lähinnä kuivuneita lehtiä ym. maatuvaa luonnon materiaalia.

Herääkin kysymys että tuottiko roskien keräys kaikkine muovipusseineen ja kertakäyttötyöhanskoineen enemmän roskia kuin mitä saatiin kerätyksi. Ilmeisesti joitain asioita täytyy vain tehdä tottumuksen vuoksi, jotta ihmisille saadaan hyvä mieli. Lopuksi kaikille tietenkin vielä jaettiin 0,5 litran muovisia virvoitusjuomapulloja ekoteemaan sopivasti.

4 kommenttia:

  1. Noo, jos otetaan huomioon paljonko japanilaiset saisivat aikaan tuona siivousaikana, sanoisin ettei ehkä siinä nyt niin paljon työaikaa menetetty.

    Mutta juu, minullakin on kokemusta tapauksista joissa kertyneet roskat koostuvat pääosin keräykseen käytetyistä muovipusseista. Näin käy kun imago, oli se kuinka hatara tahansa, on tuloksia tärkeämpi. Minultakin taitaa tänään palaverissa jäädä sanomatta, että firmassa arvostetun (ja hyvin kalliin) vuokrainsinöörin tekniikat ja tulokset ovat 1980-luvulta.

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä totta, mutta voidaan myös miettiä kuinka monta siivoojaa yhden professorin palkalla voitaisiin palkata... :)

    Smile and nod tuntuu olevan hyvä tekniikka täällä päin maailmaa. Alan hiljalleen ymmärtää mistä koko "tatemae/honne" -ajattelumalli on lähtenyt liikkeelle :p

    VastaaPoista
  3. Meidän firmassa tatemae on sama kuin honne. Onneksi he (runsaasta harjoittelusta huolimatta) vieläkin valehtelevat hyvin huonosti, joten suurta vahinkoa ei vielä ole päässyt tapahtumaan. Valitettavasti pitää sanoa, ettei kaikkia munia kannata laittaa japanilaisten koriin.

    VastaaPoista
  4. Ilmeisesti kun kulisseja pidetään tarpeeksi pitkään pystyssä saattaa honne päästä kokonaan unohtumaan. Noh, pitää pyrkiä muuttamaan systeemiä sisältäpäin nyt kun on imaistuna sen syövereihin... heh heh...

    VastaaPoista