sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Salijengi

Olen ollut kuntoklubin jäsenenä noin kuukauden päivät. Vaikka suurin osa asiakkaista onkin vielä itselleni ns. harmaata massaa, niin muutamia persoonallisempia tapauksia olen alkanut jo tunnistamaan. Seuraavassa karikatyyriset kuvaukset parhaiten mieleenpainuneista vakioasiakkaista.

Mr. Macho:
Mr. Macho on nimensä veroisessa kunnossa. Lihasta löytyy ja rasvaprosentti on reilusti alle kymmenen. Aikaa harvemmin riittää muiden salilla kävijöiden kanssa seurusteluun, kun kaveri lataa tangot täyteen painoja ja alkaa punnertamaan. Poikkeuksen sääntöön muodostaa Mr. Machon kuulapäinen kaveri, joka itsekin on lähes samaa kaliiberia. Toisiaan tsempaten he usein nostelevatkin käsipainoja peilien edessä. Kuvauksen mukaisia kaveruksia löytyy Suomessa varmasti jokaiselta salilta tusinoittain, mutta Japanissa em. lajin edustajia harvemmin näkee.

Little Miss Sunshine:
Treenaaminen on totista puuhaa. Erityisen totista se tuntuu olevan tälle nuorelle naiselle, jonka en ole nähnyt hymyilevän kertaakaan. Yleisimmin hänet löytää tuima ilme kasvoillaan laitteiden parista. Treenit hänen kohdallaan huipentuvat useimmiten tiukkaan rupeamaan juoksumatolla. Little Miss Sunshine ei luultavasti muuten olisi jäänyt mieleeni ellen olisi sattumalta törmännyt häneen toisella puolella kaupunkia. Metroaseman lippuportilla viereeni ilmestyi violetteihin legginseihin verhoutunut naisihminen, jonka todellinen identiteetti olisi jäänyt minulta salatuksi elleivät katseemme olisi sattumalta kohdanneet. Jäätävän tyly ilme kasvoillaan Little Miss Sunshine paineli portin läpi ja ulos asemalta. Treenaamisen lisäksi myös metrolla liikkuminen näyttää olevan totista toimintaa.

Norman Batesin japanilainen serkku:
Tämä kaveri on pelottava. Enkä nyt tarkoita mitään "hui, kauhistus"-pelottavaa, vaan kaveri aiheuttaa kirjaimellisesti kylmiä väreitä. Tyyppi ei ole varsinaisesti lihaksikas, mutta on suhteellisen jäntevä. Salilla hän yleensä viettää puolet ajastaan peilin edessä pullistelemassa hauiksiaan. Satuin kerran pukuhuoneeseen samanaikaisesti, vain löytääkseni tyypin patsastelemasta pukuhuoneen peilin edessä pelkät bokserit jalassaan (onneksi edes ne!). Liukenin sukkelasti pakoon pesutuvan puolelle. Palatessani oli jamppa saanut paidan päällensä, mutta nyt hän käveli ympyrää ja mumisi jotain itsekseen uudelleen ja uudelleen. Katsoin parhaaksi poistua ennen kuin kaveri saisi päähänsä jotain hurjempaa. Toivottavasti kaverin päässä ei joku päivä napsahda lopullisesti, mutta jos napsahtaa niin toivottavasti en ole paikalla. En yllättyisi yhtään vaikka tämä kaveri säilyttäisi naapureitaan pakastimessaan.

Siinäpä ne mieleenpainuvimmat tapaukset. Mitäköhän muut salilla kävijät mahtavat ajatella minusta?

2 kommenttia:

  1. Hei, meilläkin on noita!

    Mr. Disco: Punainen niskatukka ja tuuheat ylähuulen viikset, pää suhteettoman iso ruipelovartaloon verrattuna. Olikin sitten loppujen lopuksi salin yksi Aerobic-ohjaajista. Stayin alive, stayin alive!!

    Neiti ponihäntä: On salilla aina kun menen, viikonpäivästä ja kellonajasta huolimatta. Henkilökuntakaan ei ole niin usein paikalla. Kainalohiestä päätellen sosialisoinnin ja kuntoilun suhde on noin 70/30, mutta tekee kaikkea kaikkialla (paitsi altaalla).

    Mr. Erä: Paksu maastojumpperi, alla vain shortsit. Juoksee kovaa ja lukee lehteä samanaikaisesti - ei tunnu missään! Ilmeestä päätellen harmittelee koko ajan kun ei päässytkään lemmikkijääkarhunsa selässä viikottaiselle Tyynen Valtameren ylitykselleen.

    VastaaPoista
  2. Persoonalliset asiakkaat tekevät kyllä omastakin kuntoilusta mielenkiintoisempaa. Esim. yhdellä vakiasiakkaalla näyttäisi olevan joka kerta samat vaaleansiniset vaatteet, ja tyyppi on usein treenaamassa. Joko hän omistaa useamman kerraston, tai pesee samoja vaatteita lähes päivittäin... tai sitten se kolmas vaihtoehto...

    VastaaPoista